Vælg en side


Den nye portal Guide to Greenland er sat i verden af Aviaq Nordlund Mørch, og hendes mand, Mads Nordlund. Siden følges af interesserede over hele verden. De står bag det nye netværk for rejsearrangører, turister, hundeslædekuske, guider og andre, som interesserer sig for Grønland. For et par år siden lukkede de magasinet Greenland Today efter ti års virke.
-Vi vil gerne give noget tilbage til Grønland. Landet og grønlænderne har fortjent, at flere ved, hvad vi har at byde på her i landet, siger Avi Nordlund.
Hun har arbejdet som grafiker i mange år på bogforlag, avisen AG og på magasinet Greenland Today. Aviaq Nordlund er 54 år. Hun kommer oprindelig fra Narsaq og fortæller i podcast-episoden af Grønlandske Livshistorier om sin barndom og friheden, der tillod at børnene løb i fjeldene og sneen eller badede i havet blandt isskosser.
Hun fortæller om sproget som udfordring, og den store udvikling hendes land er på vej igennem, og som hun og hendes mand gerne vil støtte og skildre med Guide to Greenland.
Aviaq Nordlund er en meget kreativ kvinde som maler og arbejder med kunst ved siden af arbejdet med Guide to Greenland, hvor hendes hovedopgave i dag er at være bogholder. Guide to Greenland holder til på hjemmeadressen i det centrale Nuuk. Her arbejder et internationalt team med at gøre Grønland kendt i alle lande og med at fortælle de “andre” historier, de sjove vinkler og om de mennesker, som tager initiativer til at holde Grønland i gang, præcis som hun selv, og Mads Nordlund, gør det.

Guide to Greenland kan følges på Facebook https://www.facebook.com/guidetogreenland/
og på nettet www.guidetogreenland.com