Vælg en side

Naduk Brønlund er 33 år. Hun er født i Aasiaat, men har de seneste 11 år boet i Qaqortoq, og her er hendes søn, David Brønlund Biilmann, på fem år født. Nu er han flyttet med mor til Ilulissat, fordi hun er ved at uddanne sig til socialassistent på Socialpædagogisk Seminarium. Selvom han kun er fem år, har flytningen gjort ham fuldt bevidst om kulturforskellene mellem nord og syd.

Han fortæller om fårehold forskellige steder i Sydgrønland. Før var han bange for får, men nu har han prøvet at røre ved dem uden at blive bange.

Han har bemærket, at i Ilulissat står slædehundene bundet i snor, og han tør ikke røre en slædehund. Han ved, at slædehundene kan bide, og at det er derfor, han ikke må røre dem.

David glæder sig til vinter, så han kan prøve at køre med hundeslæde. Den mulighed har han ikke i Sydgrønland, hvor der ikke er grønlandske slædehunde, kun udenlandske hunde.

Naduk selv har tre søskende. En af dem bor i Qaqortoq, mens de to andre bor i Aasiaat sammen med forældrene, Davids mormor og morfar.