Vælg en side

Laannguaq Skifte er studerende på Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat. Hun har lavet en podcastepisode om en anden studerende, Sørine Martinsen, som begyndte at læse til socialpædagog i august 2020 i Ilulissat. Uddannelsen varer tre et halvt år. Sørine flyttede fra Maniitsoq til Ilulissat for at studere.

Laannguag fortæller: Sørine forlader sin familie, venner og hverdagsrutiner som at gå til fitness og spille håndbold. Når man forlader sin hverdag, kan det være svært at begynde igen i en anden by, hvor man først skal vænne sig til de nye omgivelser. Hvis man er ny i byen og ikke har nogen bekendte, føler man sig HELT alene i verden, hjemveen kommer og med den masser af tårer.

Sørine kommer fra Maniitsoq, der ligger midt i Grønland. Forskellen mellem Maniitsoq og Ilulissat i Nordgrønland er meget stor, for de ligger ret langt væk fra hinanden. Fra Maniitsoq til Ilulissat er der fire andre byer. I Ilulissat er der masser isbjerge i havet, og der er grønlandske hunde, som bruges som slædehunde om vinteren. Heroppe må man ikke have hundene som kæledyr inde i huset. Fra maj til begyndelsen af august går solen aldrig ned. Om vinteren er der ikke sol fra begyndelsen af november til midten af januar måned. Der, hvor Sørine kommer fra, er der ingen isbjerge og hundeslæder. De hunde, der er, er kæledyr hjemme i husene. Om sommeren går solen ned om natten, og om vinteren skinner den, altså hvis det er godt vejr!